Lekker in de Camper 3

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marieke en Peter

24 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

LET OP !! bij vorig verslag hebben we nog MEER foto's geplaatst.!!!

Ook hebben we op verzoek fotootjes geplaatst van ons campertje.

Woensdag 20 januari.
Vandaag vieren we Wessels verjaardag hopelijk op de Tongariro Alpine Crosssing.
De vooruitzichten qua weer is niet best; de hele nacht heeft het geregend en ook als we om 6 uur naast de camper staan is het dik bewolkt en miezert het nog.
Maar de man die ons naar het beginpunt rijdt is voorzichtig positief en bij het beginpunt om half acht begon ook inderdaad de zon een beetje door te breken.
Het beginbordje gaf aan dat de tocht 19.4 km is, oef niet die 17 die we gehoopt hadden. Maar vanaf het begin is het een prachtige omgeving en daardoor denk je niet aan de afstand die nog te gaan is. We begonnen op 1100 meter hoogte en de klim naar het hoogste punt op 1900 meter bestond uit twee etappes. Tijdens de eerste klim al volop in de zon (!) en zicht op een mooie vulkaan en daarna een stukje vlak door een vlakke oude krater. Hier groeide alleen nog maar wat gras, mos en vetplantjes in een heel spectaculair landschap. Hier is dan ook een deel van de film ''Lord of the Rings'' opgenomen. Toen nog een meter of 400 klimmen en we waren op het hoogste punt met als decor de 'red crater' en later de emerald lakes. Aan de kleuren te zien een logische keuze voor deze plekken. Echt super mooi. En om kwart voor elf hadden we het hoogste punt gehad en genoten we van de lunch bij de emerald lakes. Toen ''alleen'' nog maar afdalen naar de 750 meter. Jammer dat het zicht een uur lang weg was door de mist, maar we hadden al genoeg mazzel tot nu toe en het mooiste gedeelte was geweest. Het was verwonderenswaardig hoe snel het landschap veranderde, want tegen het einde liepen we een lang stuk nog door een mossig bos. Ook verwonderenswaardig dat we aan het eind geen blaren hadden trouwens.
S'avonds deze mooie dag gevierd met een burger in de plaatselijke kroeg. De 10 minuten lopen ernaartoe kostte wel wat meer moeite vandaag...

Donderdag 21 januari.
Vandaag kostte het ook wat meer moeite dan anders om het camperbed uit te komen. Maar hopsakee eruit, niet zeuren om een beetje spierpijntjes in spieren die je geeneens wist dat je ze had, en lekker pannekoeken bakken in de camper. Het regent namelijk wederom en dat vinden we niet leuk omdat we de forgotten world highway (Taumarunui - Stratford) willen rijden. En zonder zicht is dat niet echt bijzonder interessant natuurlijk. Maar het geluk is met ons want als we in the forgotten world zitten hebben we bijna heel de weg zicht. Ongelooflijk hoe bochtig een weg kan zijn en hoe bizar een landschap is met alleen grassige heuvels, heel mooi om hier te rijden.
We vinden vandaag ons overnachtingplekje in Wanganui.

Vrijdag 22 januari.
Vandaag rijden we naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Veel regen vandaag en in vergelijking met de afgelopen weken een vrij saai landschap. We zijn dan al vroeg op de camping vlak bij de veerboot naar het zuidereiland. Lekker een eitje gebakken als lunch en toen downtown Wellington in geweest met de bus. grappig om te zien hoe de mensen er hier allemaal bijlopen. De een is op blote voeten en superkorte broek met hempje en de ander loopt rond in zijn winterjas en lange broek. Wij hebben ook maar een langebroek aangetrokken want het is geen lekker weer en aardig winderig in ''Windy Welly''. Leuke winkeltjes (voor de insiders, allemaal zoals knetter) hebben ze hier en erge lekkere straffe bakkies koffie.
Ook de Italiaan die we voor het avondeten hebben uitgekozen was zeer jummie.

Zaterdag 23 januari.
Regen, regen , regen. Gelukkig gaan we vandaag naar het zuidereiland, want daar schijnt het volgens de weerberichten lekkerder weer te zijn.
Om half elf hadden we de boot en die begon lekker te slingeren toen we de baai uit waren. Dat hadden we al een beetje kunnen zien aankomen aan de kotszakjes die overal rijkelijk waren uitgestald. Marieke had gelukkig net op tijd haar reispilletje op dus het kots-leed bleef ons gespaard.
Toen we de fjorden naar Picton toe binnenvaarden knapte het weer op en waren er ook droge periodes.
Na 3 uur varen kwamen we aan en reden we richting het Abel Tasman National Park. Eindstation voor vandaag is het plaatsje Marahau, aan de zuidkant van het park.
Vandaag ook alvast een 2 daags tourtje geboekt in het park. We hadden geluk, want de overnachtings mogelijkheden in het park schijnen gewild te zijn en toch weten we de laatste kamer in een hostel op een boot te bemachtigen. En ook een plek op de beachcamping die bijna altijd van tevoren gereserveerd moet worden. We stappen om even over 5 de vvv uit die om 5 uur dicht gaan en zijn net voor zessen, sluitingstijd, bij de kayakcompanie. Maandag en dinsdag gaan we de tour doen, morgen eerst een rustdagje maar weer.

Zondag 24 januari
Rustdag, uitslapen en naar het strand. Zitten en groeien. Zwemmen is wat lastig hier in de baai het is heel ondiep. 's Middags naar het buurdorp, kaiteriteri gereden, daar viel wel te zwemmen. Maar uitkijken met verkleuren want het gaat heel hard.
Meer niet gedaan vandaag!

• 24 Januari 2010 - 11:03

Jacq, Rik,rens, Fran:

ha marieke en peter,
    leuk om jullie zo te kunnen volgen. Elke keer weer verrast door de mooie foto's. Ipv de kerstkaarten hangen jullie nu op onze deur.
    Zorg goed voor jezelf.
    lfs,Jacqueline, rik,rens en frank.
    ps frank wil wel een zorb feestje volgend jaar voor zijn vrienden.

• 24 Januari 2010 - 17:42

Anke:

Dat wordt nog wat met die regen overal. Het achtervolgt jullie geloof ik. Herkenbaar, maar voor de rest is het super. Rest via de mail. Doei

• 24 Januari 2010 - 20:35

Charlotte:

Ha Peter en Marieke,

Zat net 3 op reis te kijken, wat super leuk was. Maar na t lezen van jullie verhalen lijkt dat ineens nergens meer op. Echt super leuk om jullie zo te volgen. Ik maak gewoon op mn eigen bank met mn laptop mijn eigen grote reis dankzij jullie. Veel plezier, groetjes Charlotte.

ps ben benieuwd naar t verhaal van die enorme bal. Lijkt me wel wat.

• 25 Januari 2010 - 08:24

Riet:

'k Heb al lol als ik bedenk hoe die laatste foto in de camper in bed is gemaakt. 'k Zie het helemaal voor me. groet van ons.

• 25 Januari 2010 - 20:51

Martijn:

We (be)leven met jullie mee! Vanacht heb ik gedroomd van een rit in een Zorb, vanaf de Van Heusdenlaan...

• 26 Januari 2010 - 14:32

Ella, Riets Vriendin:

wat een mooie foto,s en leuke verhalen.leuk om wat op zo,n manier van het land te horen en te zien.

• 03 Februari 2010 - 15:33

Manon:

hoi Mariek, hoi Peter,

Bijna een maand weg. Ik lees iedere keer jullie verhalen met veel plezier, wat onwijs gaaf allemaal! Geniet er nog lekker van en tot het volgende verhaal. (owja.. de ring draag ik met veel plezier, al veel reacties op gehad dus goeie keus!!)

heel veel groetjes, en een lekker lebber van Charles.(hihi)